blanco-academie
‘Uitdagende e-learning en dynamische praktijktrainingen voor de zorg.’

In de blended-learningtrajecten combineren we het beste van twee werelden. Praktijktrainingen zorgen voor dynamiek, oefening en onderlinge uitwisseling. Theorie komt aan bod in effectieve en uitdagende e-learningsmodules.

Binnen de blanco-acdemie bieden wij verschillende programma's aan op het gebied van teamontwikkeling, communicatie en omgaan met agressie. Elk programma bestaat uit een combinatie van praktijktrainingen en e-learning.

blanco-academie.nl

Download hier onze folder of klik hier voor een demoaccount.

Business case Triple-C

In opdracht van ASVZ geeft René van Koningsbruggen systeemtrainingen Triple-C aan De Twentse Zorgcentra en ondersteunt hij bij het richting geven aan deze visie. De Twentse Zorgcentra heeft een prachtig voorbeeld uit de praktijk beschreven die hier terug te vinden is.

Maar wat is nou precies Triple-C? 

“Triple-C : het gewone leven ervaren"

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor veel mensen met een (verstandelijke) beperking en gedragsproblemen is gewoon leven verre van vanzelfsprekend. Triple-C is erop gericht dat ook zij het gewone leven ervaren.

Triple-C is een visie en methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. In dit orthopedagogisch behandelmodel met een visie op menswaardige zorg, staan 3 C's centraal. De drie C’s staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Begeleiders ondersteunen cliënten, door op basis van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen. 

Triple-C in een notendop:

Cliënten ervaren het gewone leven, doordat we:

  • Uitgaan van hun menselijke behoefte;
  • Een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met hen aangaan (relatieopbouw);
  • Samenwerken aan betekenisvolle daginvulling (competentieopbouw);
  • Anders kijken naar probleemgedrag en de onderliggende oorzaken aanpakken.

Kijk voor meer informatie over Triple-C op ASVZ

 

Onno Paans, mede-eigenaar/directeur van blanco-organisatieontwikkeling. 

Hij is praktisch en efficiënt in zijn werkwijze en dit vertaalt zich direct in zijn aanpak als het gaat om teamontwikkeling. Met zijn duidelijke visie en met zijn kritische en vaak humoristische blik weet hij de cursist te inspireren!

We vroegen Onno of hij zichzelf wilde voorstellen door middel van één van zijn trainingen. Waarom staat deze training hem nog zo bij?
“Afgelopen jaar hebben we een ‘train de trainer-opleiding’ verzorgd aan trainers die binnen de eigen jeugdzorginstelling de functie van agressietrainer krijgen.” vertelt Onno. 

Lees hier verder

Trajectmonitor

Deze clip geeft u een impressie van Trajectmonitor: onze online applicatie om veranderingsprocessen te structureren, te bewaken en tot een goed einde te brengen.

blanco blog

Werven is een kunst: De meerwaarde van selectiedagen

Goed luisteren. Snel reageren als alles tegelijk komt. Lef tonen. Zomaar drie zaken die je moet kunnen als je in de zorg werkt. Vraag het een sollicitant en hij heeft het allemaal in huis. Maar hoe weet je als leidinggevende zeker dat je de juiste mensen de werkvloer opstuurt? Niet door te praten, weet René van Koningsbruggen, procesbegeleider tijdens de Blanco selectiedagen. “Goede medewerkers herken je aan hun gedrag, niet aan je onderbuikgevoel.”

Stevige sociale vaardigheden

Het werk van zorgmedewerkers in instellingen wordt zwaarder. Door de bezuinigingen hebben zij te stellen met meer en complexere zorgvragen, veel groepswisselingen en dus meer werkdruk. Daar moet je tegen kunnen.

lees hier verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitreiking certificaat trainer agressiehantering binnen Pluryn

10 medewerkers bevoegd om cursus agressiehantering te geven

Het afgelopen jaar heeft blanco-organisatieontwikkeling het train de trainer programma: "Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag" verzorgd voor 10 medewerkers van Pluryn.

Wij feliciteren alle 10 de medewerkers met het behalen van het certificaat.
Veel succes in de praktijk en bedankt voor de prettige samenwerking!

Lees hier verder het bericht wat wij van Kemnade Pluryn mochten ontvangen.

blanco blog

Wie zorgt voor de zere plekken van de teamleider?

Teamleiders moeten veel. Overzien, bijsturen, aansporen en oplossen. Zich laten gelden, maar toch vooral ondersteunen. Streng zijn, maar toch vooral begripvol.
Strak organiseren, maar ook flexibel zijn. Dichtbij komen, maar nooit té dichtbij. Vooral in de zorg, waar alles uiteindelijk om mensen draait, is goed leiderschap een belangrijk thema. Want wanneer doe je het goed, en wat heb je daarvoor nodig? Tijd voor een goed gesprek met de leidinggevenden zelf. René van Koningsbruggen kijkt met drie teamleiders van Siza terug én vooruit.

Lees hier verder

blanco blog

Geluk kan je bestellen- Yvonne Schmitz over coaching

Werk en privé worden vaak gezien als twee verschillende dingen. Toch zijn ze onlosmakelijk verbonden. Yvonne Schmitz, trainer en coach bij Blanco, weet hier alles van. Dagelijks helpt zij mensen, van schoonmaker tot manager, met werkproblemen én persoonlijke strubbelingen.

Wat doe je bijvoorbeeld als je niet goed meekomt op je werk? Ruzie hebt met je leidinggevende? Het overzicht kwijt bent? Yvonne: “Coaching is heel gelijkwaardig. Voor hetzelfde geld zit ik aan de andere kant van de tafel.”

Lees hier verder

 Ik-wij-het

Een filmpje over de integrale benadering van leiderschap waarin de persoonlijke aspecten (ik), de relatie met anderen (wij) en de inhoud en omgeving (het) met elkaar in verband worden gebracht. Er ontstaat effectieve samenwerking als er aandacht is voor alle aspecten. In onze veranderingstrajecten komen deze aspecten allemaal naar voren.

Aan de slag bij Pluryn met het Blanco Team Ontwikkelingsprogramma 

Vorig jaar is blanco-organisatieontwikkeling van start gegaan met het Blanco Team Ontwikkelingsprogramma binnen Pluryn Groesbeek, Limburg en Brabant.

Pluryn inspireert jongeren en (jong) volwassenen met complexe zorgvragen om zich maximaal te ontplooien en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Pluryn kiest voor samenwerken om duurzame resultaten te behalen.
Een uitgangspunt wat naadloos aansluit bij de visie van blanco-organisatie.

Met een aantal teams zijn we aan de slag gegaan met het maken van een concreet en resultaatgericht jaarprogramma. Wat ervoor moet zorgen dat de teams gereed zijn om de cliënten met steeds complexere zorgvragen een plek in de samenleving te bieden.

Benieuwd hoe deze samenwerking met Pluryn tot stand is gekomen en welke resultaten er al zijn behaald?

lees hier verder

 

blanco blog

Leidinggevende: investeer in persoonlijke ontwikkeling!

Medewerkers nemen zichzelf mee de werkvloer op. En dat is maar goed ook. Zo profiteer je als leidinggevende van hun creatieve uitspattingen, doorzettingsvermogen en leiderschapscapaciteiten. Heb je een goede mix aan vaardigheden, competenties en kennis, dan heb je een droomteam met leden die elkaar aanvullen.

Moeten we meer investeren in teambuilding en communicatie? Denk kleiner! De sleutel van een succesvol team ligt in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.

Lees hier verder